STOŁÓWKA SZKOLNA+ CATERING- JADŁOSPISY
JADŁOSPIS 21.03.22-25.03.22
DATA | OBIAD |
21.03.2022 poniedziałek | Zupa wiosenna z ziemniakami i koperkiem (9); jabłko |
22.03.2022 wtorek | Gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowym (1); ciasteczka zbożowe (1, może zawierać 6, 7) |
23.03.2022 środa | Medaliony z indyka duszone w sosie własnym (1), kasza bulgur (1), surówka z buraków czerwonych; gruszka |
24.03.2022 czwartek | Filet z kurczaka panierowany (1, 3), ziemniaki puree (7), surówka z marchewki, jabłka i ananasa; mus owocowy |
25.03.2022 piątek | Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem, polewa śmietanowo – jogurtowa (7); banan |
Zastrzega się zmiany w jadłospisie.
Do zup każdorazowo dodawane są świeże zioła: koperek, natka pietruszki.
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten, 2 – Skorupiaki i produkty pochodne, 3 – Jaja i produkty pochodne, 4 – Ryby i produkty pochodne, 5 – Orzeszki ziemne (arachidowe), 6 – Soja i produkty pochodne, 7 – Mleko i produkty pochodne, 8 – Orzechy, 9 – Seler i produkty pochodne, 10 – Gorczyca
i produkty pochodne, 11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne, 12 – Dwutlenek siarki, 13 – Łubin, 14 – Mięczaki
Sporządziła: Marta Płatek
JADŁOSPIS 07.03.22-11.03.22
DATA | OBIAD |
28.02.2022 poniedziałek | Gołąbki przedszkolne z mięsem wieprzowym i sosem pomidorowym (1); gruszka |
01.03.2022 wtorek | Filet drobiowy w panierce (1, 3), ziemniaki puree (7), surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jogurtem naturalnym (7); jabłko |
02.03.2022 środa | Łazanki ze słodkiej kapusty z marchewką (1, 7); mus owocowy |
03.03.2022 czwartek | Gulasz z szynki (1), makaron penne (1), marchewka mini (7); ciasteczka zbożowe (1, może zawierać 6, 7) |
04.03.2022 piątek | Zupa fasolowa z ziemniakami i kiełbaską (9); jabłko |
Zastrzega się zmiany w jadłospisie.
Do zup każdorazowo dodawane są świeże zioła: koperek, natka pietruszki.
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten, 2 – Skorupiaki i produkty pochodne, 3 – Jaja i produkty pochodne, 4 – Ryby i produkty pochodne, 5 – Orzeszki ziemne (arachidowe), 6 – Soja i produkty pochodne, 7 – Mleko i produkty pochodne, 8 – Orzechy, 9 – Seler i produkty pochodne, 10 – Gorczyca
i produkty pochodne, 11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne, 12 – Dwutlenek siarki, 13 – Łubin, 14 – Mięczaki
Sporządziła: Marta Płatek
JADŁOSPIS 28.02.22-04.03.22
DATA | OBIAD |
28.02.2022 poniedziałek | Gołąbki przedszkolne z mięsem wieprzowym i sosem pomidorowym (1); gruszka |
01.03.2022 wtorek | Filet drobiowy w panierce (1, 3), ziemniaki puree (7), surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jogurtem naturalnym (7); jabłko |
02.03.2022 środa | Łazanki ze słodkiej kapusty z marchewką (1, 7); mus owocowy |
03.03.2022 czwartek | Gulasz z szynki (1), makaron penne (1), marchewka mini (7); ciasteczka zbożowe (1, może zawierać 6, 7) |
04.03.2022 piątek | Zupa fasolowa z ziemniakami i kiełbaską (9); jabłko |
Zastrzega się zmiany w jadłospisie.
Do zup każdorazowo dodawane są świeże zioła: koperek, natka pietruszki.
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1- Zboża zawierające gluten, 2 – Skorupiaki i produkty pochodne, 3 – Jaja i produkty pochodne, 4 – Ryby i produkty pochodne, 5 – Orzeszki ziemne (arachidowe), 6 – Soja i produkty pochodne, 7 – Mleko i produkty pochodne, 8 – Orzechy, 9 – Seler i produkty pochodne, 10 – Gorczyca
i produkty pochodne, 11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne, 12 – Dwutlenek siarki, 13 – Łubin, 14 – Mięczaki
Sporządziła: Marta Płatek