STOŁÓWKA SZKOLNA+ CATERING- JADŁOSPISY

JADŁOSPIS 21.03.22-25.03.22

DATAOBIAD
21.03.2022 poniedziałekZupa wiosenna z ziemniakami i koperkiem (9); jabłko
22.03.2022 wtorekGołąbki bez zawijania z sosem pomidorowym (1); ciasteczka zbożowe (1, może zawierać 6, 7)
23.03.2022 środaMedaliony z indyka duszone w sosie własnym (1), kasza bulgur (1), surówka z buraków czerwonych; gruszka
24.03.2022 czwartekFilet z kurczaka panierowany (1, 3), ziemniaki puree (7), surówka z marchewki, jabłka i ananasa; mus owocowy
25.03.2022 piątekRyż zapiekany z jabłkiem i cynamonem, polewa śmietanowo – jogurtowa (7); banan

Zastrzega się zmiany w jadłospisie.

Do zup każdorazowo dodawane są świeże zioła: koperek, natka pietruszki.

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

1- Zboża zawierające gluten, 2 – Skorupiaki i produkty pochodne, 3 – Jaja i produkty pochodne, 4 – Ryby i produkty pochodne, 5 – Orzeszki ziemne (arachidowe), 6 – Soja i produkty pochodne, 7 – Mleko i produkty pochodne, 8 – Orzechy, 9 – Seler i produkty pochodne, 10 – Gorczyca

i produkty pochodne, 11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne, 12 – Dwutlenek siarki, 13 – Łubin, 14 – Mięczaki

Sporządziła: Marta Płatek

JADŁOSPIS 07.03.22-11.03.22

DATAOBIAD
28.02.2022 poniedziałekGołąbki przedszkolne z mięsem wieprzowym i sosem pomidorowym (1); gruszka
01.03.2022 wtorekFilet drobiowy w panierce (1, 3), ziemniaki puree (7), surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jogurtem naturalnym (7); jabłko
02.03.2022 środaŁazanki ze słodkiej kapusty z marchewką (1, 7); mus owocowy
03.03.2022 czwartekGulasz z szynki (1), makaron penne (1), marchewka mini (7); ciasteczka zbożowe (1, może zawierać 6, 7)
04.03.2022 piątekZupa fasolowa z ziemniakami i kiełbaską (9); jabłko

Zastrzega się zmiany w jadłospisie.

Do zup każdorazowo dodawane są świeże zioła: koperek, natka pietruszki.

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

1- Zboża zawierające gluten, 2 – Skorupiaki i produkty pochodne, 3 – Jaja i produkty pochodne, 4 – Ryby i produkty pochodne, 5 – Orzeszki ziemne (arachidowe), 6 – Soja i produkty pochodne, 7 – Mleko i produkty pochodne, 8 – Orzechy, 9 – Seler i produkty pochodne, 10 – Gorczyca

i produkty pochodne, 11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne, 12 – Dwutlenek siarki, 13 – Łubin, 14 – Mięczaki

Sporządziła: Marta Płatek

JADŁOSPIS 28.02.22-04.03.22

DATAOBIAD
28.02.2022 poniedziałekGołąbki przedszkolne z mięsem wieprzowym i sosem pomidorowym (1); gruszka
01.03.2022 wtorekFilet drobiowy w panierce (1, 3), ziemniaki puree (7), surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jogurtem naturalnym (7); jabłko
02.03.2022 środaŁazanki ze słodkiej kapusty z marchewką (1, 7); mus owocowy
03.03.2022 czwartekGulasz z szynki (1), makaron penne (1), marchewka mini (7); ciasteczka zbożowe (1, może zawierać 6, 7)
04.03.2022 piątekZupa fasolowa z ziemniakami i kiełbaską (9); jabłko

Zastrzega się zmiany w jadłospisie.

Do zup każdorazowo dodawane są świeże zioła: koperek, natka pietruszki.

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

1- Zboża zawierające gluten, 2 – Skorupiaki i produkty pochodne, 3 – Jaja i produkty pochodne, 4 – Ryby i produkty pochodne, 5 – Orzeszki ziemne (arachidowe), 6 – Soja i produkty pochodne, 7 – Mleko i produkty pochodne, 8 – Orzechy, 9 – Seler i produkty pochodne, 10 – Gorczyca

i produkty pochodne, 11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne, 12 – Dwutlenek siarki, 13 – Łubin, 14 – Mięczaki

Sporządziła: Marta Płatek